APACK uzun yıllardır edindiği deneyimlerle sıvı ve macun tipi akışkan gıdaların ambalajında sıkıntısız ve sorunsuz çözümler sunmaktadır. Ayrıca ülkemizin çok önemli bir ürünü olan zeytin işlemesinde de çözüm sunmaktayız.

Artık nereteyse her türlü gıda için değişik soslar, yartımcı malzemeler tüketiciye sunulmaktadır. Bunların yanında sofralarımızın çok değerli ve çok çeşitli meze ve püreleri mevcuttur. APACK olarak tüm bu ürünlere katma değerli ambalaj çözümleri sunmaktayız. 

Zeytine gelince... Ülkemiz bitki örtüsü, iklim, toprak su kaynakları, ürün çeşitliliği ve tarımda çalışan nüfusun fazla olması gibi faktörlerden dolayı bitki tarımı için çok elverişli bir konuma vede potansiyele sahiptir. Ülkemizdeki, sofralık zeytin ve zeytinyağı sektöründe üreticilerin konuya kalite açısından bakmalarının, üreticiye katma değer ve kalıcı başarı sağlayacağı, bunun için kaliteyi etkileyen etkenlerden; üretim koşulları, toplama ve zeytin çeşidinin etkisi, duyusal özellikler, kimyasal bileşimler, antioksidan kapasiteleri, yağ asitleri bileşimlerinin bilinmesi ve hasat sonrası oluşan deformasyonların minimize edilmesi ile birbirlikte bugünün teknolojisine uygun proses ve ambalaj çözümleride geliştirilmelidir
Özellikle siyah sofralık zeytin üretiminde en büyük üretici ve en büyük tüketici ülke konumunda olduğumuz halde, işleme ve pazarlama konularında bir çok sorunlarımız vardır. Bunların başında, geleneksel işleme teknolojisinin halen kullanılıyor olmasıdır. İşlenen zeytinlerdeki tuzun yüksek olması ise ihracatı etkileyen en önemli faktörlerden biridir
Ülkemizde yeşil salamuralık tüketimi fazla olmadığı için üretimin büyük bir kısmı ihracata yönelik olmaktadır. Büyük oranda Ege bölgesinde üretimi yapılan yeşil salamuralık zeytinin yetiştiriciliği siyah sofralıktan daha fazla itina ve dikkat ister. Meyvenin rengi açık olduğu için leke veya berelenmeler doğrudan tüketicinin gözüne çarpacağından en önemli kalite kriteridir. Diğer yandan her zeytin çeşidi yeşil salamuralığa uygun değildir. Yeşil salamuralık zeytinde de siyah sofralıkta olduğu gibi, küçük çekirdek, iri meyve, ince meyve kabuğu ve salamura süresince kolayca parçalanıp ezilmeyen meyve eti istenir.
Siyah sofralık üretiminin büyük çoğunluğu iç pazarda tüketilmektedir. İç pazar için tuz engelleyici bir faktör değildir çünkü ülkemizde tuzlu, buruşuk zeytin tercih edilmektedir. Oysa Kalamata tip salamuracılıkta zeytinler, turşu gibi salamura içindedir. Bu, bizim için yabancı bir tat olmasına rağmen ihracat için dikkate alınması gereken bir noktadır. Mevcut ihracatımızın büyük bir kısmı bizimle aynı damak tadını arayan, yurtdışında yaşayan Türk’lerin bulunduğu ülkelerdir.
 
Eğer soslar, ezmeler, püreler ve zeytin ambalajı konusunda desteğe ihtiyacınız varsa doğru adrestesiniz.
 
 
 




En son haberlerimize ulaşmak için e-bültenimize abone olun :

APACK

Ambalaj Makine Sanayi ve Tic.Ltd.Sti.
Ferhatpaşa Mahallesi, 22.Sokak No:43    
34888 Ataşehir • İstanbul / TÜRKİYE  
www.apack.com.tr      info@apack.com.tr        export@apack.com.tr

Tel: +90 216 661 33 71
      +90 216 661 26 69
      +90 216 661 60 13

Mobil: +90 0530 265 04 00
Fax: +90 216 661 33 70 
editor@apack.com.tr    

 web yazılım ve uygulama

 

 

Tüm hakları saklıdır apack.com.tr