AMBALAJ ZARARLI DEĞİLDİR !

Doğru koşullarda, doğru ambalaj malzemesiyle, doğru gıda içeriğiyle ve doğru tedarik zinciriyle piyasaya sunulan “PAKETLİ YİYECEKLER” sağlığa zararlı değildir. Bilakis yararlıdır.

 

Medyatik Algı Bozukluğu

Evimizin tonton doktor teyzesi  televizyonlarda, gazetelerde, dergilerde, kendi yayın organlarında habire “paketlenmiş yiyeceklerden uzak durun, bunlar zararlıdır, bunları tüketmeyin” gibisinden yorumlar yapıyor.

Çok değil bundan birkaç yıl önceye kadar bütün doktorlar, yumurtanın kolestrol arttırdığını ve kalp rahatsızlığı olanların yumurtadan uzak durması gerektiğini iddia ediyor ve bu şekilde tedavilerini yönlendiriyorlardı.

Yine çok değil 30 yıl önce, ülkemizde çiçekyağı fabrikalarının açılmasıyla bir anda bütün doktorlarımız, yıllarca annemizin yemek yaptığı zeytinyağının kolestrolü zıplattığını, çok da yararlı olmadığını savunan demeçler veriyorlardı gazetelere.

Şampuan fabrikaları açılınca bildiğimiz beyaz sabun kepek yapar oldu. Fırça fabrikaları açılınca arka cebimizdeki taraklar saçları döker oldu.

Yıllarca gut hastalarına protein ve eti zehir eden teşhis ve tedavi ustaları, gut hastalığını fruktoz şekerinin tetiklediğini itiraf ettiler geçenlerde.

Vücudumuzun temel besin maddesi şeker’i  akrep sepetine yerleştirdiler. Dünyanın en eski ve en kıymetli besini ekmeği de neredeyse kımıl zararlıları seviyesine getirdiler.

Şimdi bizim kalkıp da yıllarca tıp eğitimi görmüş doktorlarımızla aşık atacağımız yok elbette. Ama  GENELLEME yaparken ağızlarından çıkan sözlerin kimlere dokunduğunu hesaplamaları da gerekiyor.

Karşımızdaki bilmecenin cevap anahtarı aslında şu olmalı:

*      NEYİ

*      NE ZAMAN

*      NE ŞEKİLDE

*      NE MİKTARDA tüketmeliyiz.

Bu soruların cevabını vermeden yaptığımız tüketimle sütten ve baldan zehirlenebiliriz. Elma midemizi delebilir. Kuru Kayısı ile ishalden ölebiliriz.

Bir kere şunu açıkça ortaya koymalıyız.

AMBALAJ ZARARLI DEĞİLDİR.

Ambalaj malzemesini doğrudan yemezseniz ambalaj zararlı değildir.

AMBALAJ SİZİ ZEHİRLEMEZ.

Ambalajın içine konan gıda malzemesini doğru şekilde reçetelendirmezseniz, ambalajlanan gıda sizi zehirleyebilir. Ambalajın içine koyduğunuz gıdayı doğru malzemelerle ve hijyenik koşullarda üretmezseniz, tedarik zincirine uygun şekilde  son tüketiciye ulaştırmazsanız  zehirlenebilirsiniz. Ama sizi zehirleyen AMBALAJ DEĞİL, içindeki GIDA ÜRÜNÜDÜR.

Burada ambalajlı gıda üreticilerini zarara sürükleyen yumuşak nokta, birtakım üreticilerin sadece maaliyeti düşünerek, ürettikleri gıdaya uygun ambalaj malzemesi kullanmayışlarıdır. Asit oranı yüksek bir gıda ürününü zayıf nitelikli bir ambalaj malzemesine koyarsanız ortaya istenmeyen sonuçlar çıkacaktır. Çıkıyor da nitekim.  Bu durum da ne yazık ki Tonton Doktor Teyzemize malzeme veriyor.  

Üzücü  olan konu da ne yazık ki sektörümüzden bu konuda ciddi bir itirazın dile getirilmemesi. Ambalajlı gıda malzemesi üreten  firmalar, bunların bağlı bulunduğu dernekler, birlikler, gıda ambalaj makinesi üreticilerinin bu MEDYATİK  ALGI BOZUKLUĞUNU acilen doğru taraflara yönlendirmesi gerekiyor.

Doğru koşullarda, doğru ambalaj malzemesiyle, doğru gıda içeriğiyle ve doğru tedarik zinciriyle piyasaya sunulan “PAKETLİ YİYECEKLER” sağlığa zararlı değildir. Bilakis yararlıdır.

 

APACK EDİTORYAL

 



En son haberlerimize ulaşmak için e-bültenimize abone olun :

APACK

Ambalaj Makine Sanayi ve Tic.Ltd.Sti.
Ferhatpaşa Mahallesi, 22.Sokak No:43    
34888 Ataşehir • İstanbul / TÜRKİYE  
www.apack.com.tr      info@apack.com.tr        export@apack.com.tr

Tel: +90 216 661 33 71
      +90 216 661 26 69
      +90 216 661 60 13

Mobil: +90 0530 265 04 00
Fax: +90 216 661 33 70 
editor@apack.com.tr    

 web yazılım ve uygulama

 

 

Tüm hakları saklıdır apack.com.tr