BÜTÜN TAVUK MAP AMBALAJ

Bildiğiniz gibi tavuk ürünlerinin katma değerli çalışmaları genellikle parçalar üzerine çeşitlenmiştir. Tavuk Butu, gögüs eti, soslu but ve kanatlar, kaplamalı parça etler ve benzerleri gibi. 

Çalışmalarımız pazara çıktı

Bildiğiniz gibi tavuk ürünlerinin katma değerli çalışmaları genellikle parçalar üzerine çeşitlenmiştir. Tavuk Butu, gögüs eti, soslu but ve kanatlar, kaplamalı parça etler ve benzerleri gibi. 

İşin ilginç tarafı, soslu ve kaplamalı ürünler dışında uzun raf ömrü sağlanmış tavuk ambalajı konusu pazarımızda pek yerleşik değil. Genellikle Taze tavuk etleri çok kısa raf ömürleriyle, köpük tabak üzerine streç sarılarak  paketlenmektedir. Soğuk zincir doğru bir şekilde sağlanmazsa bu durum sağlığımızı epeyce tehdit etmekte. 

Apack olarak gerek sade gerekse soslu ve kaplamalı tavuk eti ürünlerinin vakumlu ve gazlı MAP am.alajı konusunda uzun zamandır pazardayız.

Son olarak Pazarın büyük ihtiyaçlarından birisi olan bütün tavuk ambalajı üzerinde de çalıştık ve özel olarak tasarlanmış kaplar üzerinde MAP kapatmayı gerçekleştirdik. Herhangi bir katkı maddesi kullanmadan tavuk eti gibi çabuk bozulabilen bir ürüne sağlıklı bir şekilde uzun raf ömrü sağladık. 

 

Hem kırmızı hem de beyaz et ürünlerinde gerek market gerek üretici bazında raf ömrü sağlamayan ambalajlama tekniklerinden uzak durulması gerektiğini düşünüyoruz. Köpük tabaklara streç sarılarak yapılan paketleme bir ambalaj değildir. Ürünü sadece tozdan topraktan korumaktan başka işe yaramaz.

Yakın zamanda çok katmanlı farklı tip streç filmler piasaya sürüldü. Ancak gerek maaliyet ve gerekse koruma faktörleri göz önüne alındığında, bu tip paketleme yönteminin çabuk bozulan yiyeceklerde doğru sonuçlar vermediği açıkça anlaşılmaktadır.

MAP ambalaj tekniği, mikrobiyal aktivitesi hızlı olan ürünlerde herhangi bir koruyucu madde kullanılmadan size ticari koşullarınıza uygun raf ömrü sağlar.

Konuyla ilgili APACK çalışanları size gerekli bilgi desteği ve demo ürün hazırlama olanağı sağlayacaktır.