APACK Rusya Yolcusu

Moskova'da bu yıl 24. düzenlenecek olan Rosupack Ambalaj fuarına katılmak için hazırlıklarımız başladı. Kuzey komşumuzda pazarımızı genişletmek için çalışıyoruz.

RosUpack, Rusya'nın ve bölgenin en büyük gıda ve ambalaj fuarlarından bir tanesi. Bu sene Haziran ayında 24. kez ziyaretçilerine kapılarını açacak. Gıda ve Ambalaj Sektörüne ait het türlü alt dalı bünyesinde barındıran bu fuar 27.000 metrekare üzerine kuruluyor.

İşte geçen yılın raporundan bazı ayrıntılar:

53 ülkeden ve Rusya'nın 78 farklı bölgesinden 19,654 ziyaretçi
- Almanya, İtalya, İspanya, Fransa,Türkiye ve İngiltere gibi 34 Ülkeden 650 den fazla kalımcı firma
- Katılımcı firmaların 39% u uluslararası boyutta şirketler. 

Rusya ve bağlı devletler bölgenin en büyük toprak parçasına sahip. Çin ve Hindistan gibi oldukça büyük bir nüfusu barındırıyor. Elbette bu büyük ülkenin kendi öz kaynakları mevcut ama dünyanın giderek globalleşmesi, ticaretin gereklilikleri bu toprakların da kapılarının açılmasını mecbur kıldı. Hem satmaya hem de satın almaya çalışıyorlar.

Gıda gibi sonu olmayan ve giderek ihtiyaçları ve kullanımı artan bir sektörün dış dünyaya kapılarını açması kaçınılmaz. Biz de bu kapıdan başımızı sokup kendi pazarımızı oluşturmaya çalışıyoruz. Bölgedeki Türki Cumhuriyetler elbette ilk hedefimiz. Bu bölgelere yıllardır çalışıyor ve makinelerimizi satıyoruz. Rus yatırımcılar henüz çok tutucu olsalar da  kalite-fiyat dengesine bağlı olarak yeni teknolojilere, yeni firmalara sıcak bakıyorlar.   

APACK olarak biz de bu pazardaki payımızı arttırmak için bölge fuarlarına katılmaya özen gösteriyoruz.

Umarız ülkemize kaynak oluşturacak bağlantılar kurabiliriz.