MAP25 EXL

İngiltere'nin oldukça geniş bir sektörel pazara sahip olan ambalaj çözümü firması ile yollarımızın keşişme öyküsü oldukça ilginç.

 

İngiltere kökenli bir firma bu. Sektöre ambalaj çözümleri üretiyor. Oldukça geniş bir pazar payı ve cirosu var kendi alanında. Bugüne kadar pek çok ambalaj makinesi üreticisi ile çalışmışlar. Bu firma ile yollarımız çakıştı oldukça ilginç bir şekilde. Kader mi dersiniz bilemeyiz. Oysa ne onlar bizi arıyordu ne de biz onları.

Fransa'da gerçekleştirilen önemli ve büyük bir sektörel fuarda standımızı kurduk. Bu fuara ilk kez katılıyoruz. Çünkü fuar maaliyetleri epeyce yüksek. Standımızı yaptırdık, makinelerimizi lojistik firmasına yükledik yola çıktık. Şirketimizde çalışmaya başlayan ve fransızcayı iyi bilen arkadaşımızın etkisi büyük tabii ki bu fuara katılmamızda. Her fuarın yeni katılımcıları genellikle kenara köşeye atılır bilirsiniz. Biz de o kadar uğraşmamıza rağmen merdiven başı bir alanda kendimize yer bulabildik. Fuara katılmak için fransaya gittiğimizde, standımızın tuvaletlere pek yakın oluşu epeyce canımızı sıktı. Ama bu durumun lehimize gelişeceğini elbette bilemezdik. Çünkü fuar alanlarında en çok ziyaret edilen yer tuvaletler elbette:)) Standımızın önündeki yol E5 gibi müthiş kalabalık. 

Fuarın ikinci günü tuvalet ihtiyacını bitirmiş bir fuar katılımcısı ellerini kurulayarak standımızın önünden geçiyordu ki bir an durakladı ve "bu makineleri siz mi yapıyorsunuz?" diye sordu.

Bu sorunun devamı firmalar arası anlaşmanın imzalanmasıyla sonuçlandı.

Kader mi kader. Elbette yaptığımız ürünün yüksek kalitesi olmasaydı bu işbirliği gerçekleşmezdi. 

Firma yetkilileri kuzey ülkelerine ambalaj makinesi temin ediyordu. Ancak epeydir çalıştıkları firma ile yolları tıkanmıştı. Daha ileriye gidemiyorlardı. Bulk balık ambalajında sıkıntıları vardı. Firma temsilcileri kalkıp İstanbul fabrikamıza geldi. Teknik heyetimizle oturup günlerce çalıştılar ve ne istediklerini belirttiler. Mesleğe oldukça hakim, ne istediğini bilen insanlar olması işimizi oldukça kolaylaştırdı. İstedikleri makineyi kısa sürede yaptık. İnanamadılar bu kadar kısa sürede nasıl yaptınız diye. Videoları yolladık. Ertesi günü biletlerini alıp İstanbul'a geldiler tekrar. 

Ama bizim de makinecilikten gelen bir takım fikirlerimiz vardı. Onları da paylaştık. Bazı yerlere küçük dokunuşlar gerçekleştirdik. Makineyi yeni baştan revize ettik. Ortaya çıkan ürün oldukça tatmin edici oldu. Gıda üreticisinin pek çok sorununu çözdük. İngiliz firma makineyi kendi tesislerine götürdü ve bir ay boyunca defalarca test etti. Özellikle makineyi kirletecek ürünlerle kullandılar ve yıkadılar. Makine ambalaj havuzu yıkanabilir şekilde tasarlanmıştı. MAP25 EXL bütün bu testlerden başarı ile geçti. Sonunda siparişleri almaya başladık. 

Bu öyküyü şunun için sizlerle paylaşıyoruz. Efet bazen fırsatlar ayağınıza gelebilir. ama o anda hazır olmanız gerekir. Hazır değilseniz fırsat çarptığı gibi geri seker. Sonra size çözüm için gelen yatırımcıya en kısa sürede çözümü gisterebilmeniz gerekiyor. Onu da yaptık. Bütün bunların yanında yaptığnız makinenin dünya piyasasında boy gösterebilecek standartlarda ve kalitede olması gerekiyor. O da tamam. Geriye helvayı yapmak kaldı.

MAP25-EXL in hazırlanış ve ortaya çıkış öyküsü bu şekilde. Büyük boyutlu ve ağır ambalajlar için tasarlanan MAP25 EXL yıkanabilir özelliğiyle öne çıkıyor.

Büyük parça et, dondurulmuş balık, bakliyat, yaş/kuru meyve-sebze gibi pek çok alanda MAP ambalaj olanağını sağlayan MAP25 EXL ürününüze katkı maddesi kullanmadan raf ömrü kazandırır. 

 

AISI304 paslanmaz çelik ve aluminyum döküm parçaları sayesinde çok uzun ömürlüdür. Her türlü küçük üretim alanına sığar. Tekerlekleri sayesinde istenilen alana kaydırılabilir. Hareket ettirilmesi makinenin ayarlarını kesinlikle bozmaz. 

 

MAP25 EXL ile ilgili daha fazla bilgili edinmek ve makineyi denemek için fabrikamızı ziyaret edebilirsiniz.

export@apack.com.tr

info@apack.com.tr    

  Firmamızın sahibi Abdullah Bey, uzun çalışmaların ürünü MAP25E-XL önünde gururla poz veriyor.