Sürdürülebilirlik

Raf Ömrü… Ambalaj dünyasının sihirli kelimesi… Uzun Raf Ömrü dediğiniz zaman pek çok kapı açılıveriyor. Yatırımcıların gözleri parlıyor, market anlaşmaları daha kolay imzalanıyor. Ama uzuuun raf ömrünü ne şekilde sağladığınız pek dikkate alınmıyor.

Raf Ömrü…

Ambalaj dünyasının sihirli kelimesi…

Uzun Raf Ömrü dediğiniz zaman pek çok kapı açılıveriyor. Yatırımcıların gözleri parlıyor, market anlaşmaları daha kolay imzalanıyor. Ama uzuuun raf ömrünü ne şekilde sağladığınız pek dikkate alınmıyor.

Biraz Avrupa Birliğinin dayatması, biraz dünya ile rekabet etmenin gereği olarak artık insana ait bütün üretimlerde çevreci etiketi aranır oldu.

Niye?

Çünkü dünyamız son yıllarda çok kirlendi. Denizlerimiz, nehirlerimiz, boş arsalar, resmi çöplükler, resmi olmayan atık alanları giderek yerleşim alanlarını tehdit eder hale geldi. Atmosfer hasar gördü. Sular kirlendi. Hava artık pek de temiz kokmuyor kalabalık yerleşim yerlerinde. Şöyle derin derin nefes alamıyoruz.

Habis bir tümör gibi yayılan bu endüstriyel kirlilik, dünyayı alarma geçirdi. Devletlerin, kurumların, çevreci örgütlerin ve sonunda tüketicilerin talepleri bu kirlilikten kurtulma yönünde. Bu nedenle sürdürülebilir ürünler istiyorlar.

Bu nedenle ingilizce karşılığı “Sustainability” olan ve son yıllarda bizim de dilimize giren “sürdürülebilir” malzemeler pazarlardaki payını arttırıyor.

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN AŞAĞIDAKİ RESMİ TIKLAYINIZ....