TEMASSIZ ET

Zamanımızın aşırı titiz insanları çig ete dokunmayı sevmiyor. Campylobacter birkaç yıl önce ciddi bir gıda sorunu olarak sektörün dertlerinden birisiydi. Bu nedenle özellikle 35 yaşından küçük olan Y kuşağı tüketiciler yakın zamanda çiğ ete temas ile bulaşan campylobacter gibi bakterilerden uzak durmak için bu temastan kaçınıyorlar.

Zamanımızın aşırı titiz insanları çig ete dokunmayı sevmiyor. Campylobacter birkaç yıl önce ciddi bir gıda sorunu olarak sektörün dertlerinden birisiydi. Bu nedenle özellikle 35 yaşından küçük olan Y kuşağı tüketiciler yakın zamanda çiğ ete temas ile bulaşan campylobacter gibi bakterilerden uzak durmak için bu temastan kaçınıyorlar. Hatta çiğ ete dokunmaktan çekinen ev hanımlarının ete dokunmadan önce üzerine antibakteriyel spreyler sıktıkları bile biliniyor.

Tüketicinin bu konudaki beklentisi, ambalaj içindeki çiğ ete dokunmadan onları pişirme ortamlarına ( tava, fırın vb) aktarabilmek. Çiğ et ürünlerini market raflarına yerleştiren üreticiler bu tip sorunların üstesinden gelmek için yeni tip ambalajlar geliştiriyorlar.

Yeni tip MAP ambalajlar, hem çiğ et ürünlerini mikrobiyal etkilerden koruyarak son tüketicinin mutafına ulaşmasına olanak tanıyor. Kolay açılabilir (peel) filmler sayesinde çiğ ürüne dokunmadan tavaya dökebilmek, fırın tepsisine doğrudan yerleştirebilmek mümkün.

Bu konuda özellikle ihtiyaca göre porsiyonlanmış katma değerli çiğ et ürünlerinin ambalajına doğru ciddi bir yönelim gözlemliyoruz.

APACK, çiğ et ürünlerini, şeffaf ambalajlarda katkısız olarak ambalajlayarak, uzun raf ömrü teminiyle son tüketiciye ulaştırma çalışmalarını uzun zamandır sürdürmektedir. Kişisel ihtiyaçlara göre yeterli miktarlarda porsiyonlanmış pişirmeye hazır çiğ et ürünleri hakkında ambalaj çözümlerimiz için bize ulaşmanız yeterlidir.

Özellikle son dönemde tavuk etlerinin köpük tabaklarda streç filmle sarılarak korunmasız olarak market raflarına konulması sonucunda ortaya çıkan mikrobiyal sıkıntılar gerek sağlık denetim kurumlarını gerekse üreticileri MAP çözümlerine yönelmesine neden oldu. Şimdilerde tavuk eti üreticileri makine parklarını MAP ambalaj sistemlerine çeviriyor.