AUTOSEAL JS230

Bir gün çok sevdiğimiz zeytin üreticilerimizden birisi kapımızı çaldı. Derdine derman arıyordu. Bir türlü istediği niteliklerde makine bulamıyordu piyasada. Masaya oturduk, isteklerini öğrendik. Piyasayı araştırdık. Ve yaptık. İşte JS230 Kavanoz Kapatma Makinesi.

Özelikle zeytin gibi salamura ambalajında ve turşu konusunda sektörümüz hala doğru ve şık çözümler peşinde koşuyor yıllardır. Küçük tabaklara yapılan ambalajlar konusunda piyasa epeyce yol kat etti. EML baskılı ambalaj tabakları oldukça revaçta. Her türlü gramajlı ambalaj çözümünü biz de sunuyoruz. Piyasanın önemli firmalarıyla birlikte çalışıyoruz yıllardır. Özellikle zeytinin alıştığımız haliyle veya katma değerli ürün olarak raflarda yer almasına katkımız tartışılmaz. 

Ancak bu durum kavanoz ambalajlarında aynı başarı çizgisini ulaşamadı henüz. Hala teneke veya konserve ambalajıyla uzun raf ömrü  -  taşıma - saklama sorunlarına çareler aranıyor. Plastik bulk ambalajlar yaygınlaşsa da, kapatma teknikleri dolayısıyla raf ömründe sorunlar yaşanıyor. Teneke ve cam maaliyetleri arttıran bir unsur. Tenekenin paslanma, camın da kırılma riskleri üreticiyi tedirgin ediyor.

  

Bütün bu nedenlerle Gemlik bölgesinden kalkıp bize gelen müşterimiz yeni çözüm araşıylarındaydı. Düşük maaliyet, uzun raf ömrü, ürün kalitesini katkı maddesi de kullanmadan sürdürme gibi kaygıları vardı. Düşüncelerini ve isteklerini bizimle paylaştı. Makinenin gelişim ve test aşamalarında fabrikamıza geldi ve pazar-üretim deneyimlerini aktardı. Bildiğiniz gibi Ultrasonic kaynak sistemlerinin gıda ambalajında ortaya çıkan birtakım olumsuzlukları var. Kapatma filmi metalize olduğu için pahalı. Açılırken ürünün içine dökülüyor ve sağlık tehditi oluşturuyor. Bu gerekçeyle gıda ambalajlarında yaptığımız tabak kapatma yöntemini, plastik içerikli kavanozlara uygulamak üzere autoSEAL JS230 modelimizi geliştirdik. Bu yöntemde kullanılan malzemelerin hiçbirisi ürün ile etkileşime girmiyor. Her türlü asit ve baz ortamına sahip ürününüzde (turşu, zeytin vb) rahatlıkla ve güvenle kullanılabiliyor. Kavanoz ağzını açarken kapatma filmi yırtılmıyor ve ürünün içine dökülmüyor, sağlık tehditi oluşturmuyor. Ayrıca kavanozun kapağı üzerine ikinci bir güvenlik bandı takmanıza da gerek kalmıyor.

AutoSEAL JS230 serisi her ebatta PET/PE kavanoz ağzını ısıl kaynak yöntemiyle kapatma ihtiyacınızı tam otomatik sistemlerle karşılayabilen üretim hatlarıdır. Kapatma sırasında oluşan işlem ısısı, ürünü ASLA etkileyecek düzeyde değildir. Sadece kaynak yüzeylerini etkiler.  

  

Üretim hatları boş kavanozların konveyorlara dizilmesiyle başlar, ürünün doldurulması, gramajlanması, sıralanması, kaynak kapaması, kapak kapatması, etiketlenmesi, toplanması ve istifi gibi bütün aşamaları tam otomatik olarak gerçekleştirilebilir. 

Daha küçük işletmeler için hattın bazı bölümleri (kavanoz dizme – ürün doldurma – kapak kapatma gibi) personel ile yürütülerek de kullanılabilir.