HURMA AMBALAJI DAIRY

Ülkemizin önemli bir ticari gıda malzemesi olan hurma ambalajında oldukça büyük deneyime sahibiz. Gerek basit kapatma makinalarımız, gerekse tam otomatik üretim hatlarımız pek çok hurma üreticisinin kullanımında. 

Binyılların meyvesi hurma

 

Binyılların mirası Hurma... Dünyanın tarım tarihinde çok önemli bir yeri olması yanında müslüman camiası için de kutsiyet taşıyan bir meyve. 

Özellikle Ramazan aylarında yüksek oranda tüketilen hurma bitkisinin 2000 kadar çeşidi olduğu söyleniyor. İçerdiği yoğun şeker, lif, vitaminler ve antioksidanlar, hurmayı hem sağlıklı hem de yararlı bir besin haline getiriyor.

 

Palmiye ağacının bir cinsi hurma ağacı. Kuzey Afrika kıyıları anavatanı olsa da artık neredeyse aynı coğrafik kuşakta bulunan diğer kıtalarda da üretimi yapılabiliyor. Yine de üretim alanında Mısır liderliğini koruyor. Hurmaların toplanması giderek daha modern yöntemlerle yapılıyor. Ancak toplama işleminden son tüketiciye ulaşana kadar çok fazla el deyiyor hurma meyvesine. 

Bu kadar yararlı bir meyvenin sağlıklı koşullarda evlerimize kadar ulaşabilmesi, lojistik hizmetlerin ve ambalajlamanın doğru olarak yapılmasına bağlı. Halen geleneksel açık pazarlarda, açık sergilerde satışa sunulmaya devam ediliyor. 

Son dönemde modern yaşamın diretmesi sonucu, hurma üreticileri ve tüccarları ambalaja önem vermek zorunda kaldılar. Hem göz alıcı hem de sağlıklı hurma ambalajı çalışmaları yaptılar.

 

Biz de APACK olarak ülkemizin önemli bir ticari gıda malzemesi olan hurma ambalajında oldukça büyük deneyime sahibiz. Gerek basit kapatma makinalarımız, gerekse tam otomatik üretim hatlarımız pek çok hurma üreticisinin kullanımında. 

 

Son dönemde Arap yatırımcılar, hurma ambalajı için termoform makinelerini tercih etmeye başladı. Tartımından dolumuna ve son etiketlenmesine kadar tamamen otomatik makinelerde el değmeden hurma dolumu yapan hatlarımız mevcut.

Artık gelenekselden moderne atlamanın zamanı geldi.