Kuzey ülkelerinde yılın büyük bölümü soğuk ve bize oranla karanlıktır. Soğuk ülkelerin yiyecek kültürü bizimkinden epeyce farklı. Soğuğun etkisini yenmek için yemeklerin çoğu tatlı. Sabah kahvaltısında reçelli ve tatlı hamur işleri tercih ediyorlar. Yemeklerinin üzerine koydukları sosların pek çoğu da tatlı soslar. Doğa onları tatlı tüketmeye zorlamış ve mutfak kültürleri de bu yönde gelişmiş. Özellikle deniz ürünleri konusunda çok iyi tüketiciler.
Kuzey ülkelerinde yılın büyük bölümü soğuk ve bize oranla karanlıktır. Soğuk ülkelerin yiyecek kültürü bizimkinden epeyce farklı. Soğuğun etkisini yenmek için yemeklerin çoğu tatlı. Sabah kahvaltısında reçelli ve tatlı hamur işleri tercih ediyorlar. Yemeklerinin üzerine koydukları sosların pek çoğu da tatlı soslar. Doğa onları tatlı tüketmeye zorlamış ve mutfak kültürleri de bu yönde gelişmiş. Özellikle deniz ürünleri konusunda çok iyi tüketiciler.
Apack, kuzey ülkelerinde de ambalaj pazarına adım atmış durumda. Elbette müşterimize hizmet vermek için dünyanın değişik bölgelerine gittiğimizde, o bölgeleri gezip, ülkemize yararlı olacak farklı konseptleri de inceliyoruz.
Geçen hafta Stockholm'deydik. Farklı bir kültür ve farklı yaşam tarzları var. Ama önünde sonunda insanoğlu olarak her 5 saatte bir yemek yemeğe programlıyız. Karnımız acıkıyor ve bölgenin bize sunduğu nimetlerden yararlanıyoruz. Bu nedenle gıda sektörü, son tüketiciye ulaştırdığı ürün ve sunum çeşitliliğini sürekli geliştiriyor. Bu sektörde doğru iş yaparsanız uzun süreli ve katma değerli ekonomik faaliyetlerde bulunabilirsiniz.
İşte size İsveç'ten görüntüler.