HİNDİSTAN ZİYARETİ

Apack ekibi haftasonu uzun bir yolculuktan sonra Hindistan'ın kuzey bölgesindeki Pencap ve Haryana eyaletlerinin ortak başkenti Chandigarh şehrine vardı. Burada düzenlenen World Mithai Namkeen Fuarına katılıyoruz.

 

Yılın son günlerinde katıldığımız World Mithai Namkeen Gıda ve Ambalaj Fuarı dün açıldı. Açılış töreni oldukça gelenekseldi ve bölgenin bütün renklerini ve simgelerini içeriyordu. Kendine has kuralları, gelenekleri, toplumsal sınıfları, yemekleri ile Hindistan dünyanın renklerinden birisi. Ülkenin siyasi yapısı da batı dünyasının klişelerine sığmıyor.

3,287,590 km² lik devasa ülke, üzerinde 1.376.238.018 kişinin yaşadığı dünyanın en büyük nüfusa sahip ikinci ülkesi. Ülkemizden 4 kat büyük. Nüfusu da bizden 16 kat daha fazla.

Ülkeyi tanımak ve anlamak için biraz ders çalışmak gerekiyor. Hindistan ile ticaret yapmak çok kolay değil. Ama giderek batı dünyasının yaşam modeli etkili olmaya başlamış. Ortaya da ilginç karışımlar çıkmış.

Renkleriyle, diliyle, yaşam modeliyle dikkat çeken Hindistan'a APACK makinelerini götürdük. Gıda sektörünün beğenisine sunduk.

Umarız karşılığını alırız.

 

FOTOĞRAF GALERİSİ