TAZE NARA 100 GÜN RAF ÖMRÜ

Cartagena Politeknik Üniversitesi (UPCT) Bitki Biyoteknoloji Enstitüsü\'nden araştırmacılar ekibi  ekim sırasında su tüketimini % 40 ile azaltırken, yaklaşık 100 günlük bir raf ömrü sağlayarak yüksek kaliteli nar üretmeyi başardılar.

Cartagena Politeknik Üniversitesi (UPCT) Bitki Biyoteknoloji Enstitüsü'nden araştırmacılar ekibi  ekim sırasında su tüketimini % 40 ile azaltırken, yaklaşık 100 günlük bir raf ömrü sağlayarak yüksek kaliteli nar üretmeyi başardılar. Soyulmuş ve yıkanmış olarak  paketlenmiş ve kullanıma hazır meyvelerde 20 günlük bir raf ömrü günümüzde ideal olarak kabul edilmektedir. Ama Nar üzerinde üretimin son aşamasında yapılan su eksiltmesi, meyvenin raf ömrünü 5 katına çıkardı.

İspanya'da Murcia Bölgesi su sıkıntısı çeken bölgelerden biridir. Dolayısıyla araştırma grupları tarımda su tüketimini azaltmaya yardımcı olabilecek stratejiler arıyor. Bu bağlamda yapılan çalışmalar sonucunda Nar üzerinde çok olumlu sonuçlar alındı. 

PHOTO GALLERY